Undgå beskadiget hår – plej og beskyt dit hår

20 december 2017 Astrid Pedersen
Undgå beskadiget hår - plej og beskyt dit hår

Sol, saltvand, klorvand, hårfarve, affarvningsmiddel og for hyppig hårvask. Disse faktorer kan medvirke til, at dit hår i det lange løb tager skade – og denne skade kan være vanskelig at rette op på. Et hårstrå er, så snart det har forladt hårsækken, dødt og reproducerer ikke sig selv – ulig uden, som udskiftes kontinuerligt. Derfor er det om at passe så godt på dit hår som muligt, og sørge for at beskytte det mod UV-lys samt andre påvirkninger, som kan ødelægge hårstråets struktur.

Lager vektor-ID: 340053569

Hårkur til beskadiget hår

Er skaden sket, er der dog håb forude. Et beskadiget hårstrå er ”åbent”- dvs den keratinstruktur, som udgør hårstrået, viser tegn på uregelmæssigheder. Dette bevirker, at hårstråene nemmere spalter og filtrer sammen, og at håret ikke har den elasticitet og spændstighed, som kendetegner et sundt hår. Og selv om strukturen ikke kan genskabes kan de små skæl, som udgør det ydre lag af hårstrået, lægges ned, så hårstrået ”lukkes” og bliver glat i overfladen. Dette gøres ved hjælp af specielle sammensætninger af keratin og naturlige olier, som sørger for, at keratinen binder til hårstrået.

Beskyt dit hår mod yderligere beskadigelse

Hvis du har ødelagt dit hår med for hyppig vask eller for megen styling, farvning, affarvning eller udsættelse for elementerne, bør du anvende en genskabende hårkur mindst en gang hver 14. dag. Du skal være særligt varsom med at style dit beskadigede hår, for ikke at føje ekstra skade til. Og du bør beskytte dit hår, før du går ud i solen – der findes hårprodukter med indbygget solfaktor på markedet, og ellers bør du iføre dig en hat eller kasket. Brug en svømmehætte, når du er i svømmehallen eller på stranden, og udlad af farve eller blege det skadede hår, førend det er vokset ud til en længde, hvor de slidte og ødelagte hårstrå kan klippes af.

Flere Nyheder