Mundskyllemiddel – et frisk supplement til den daglige tandbørstning

20 december 2017 admin
Mundskyllemiddel – et frisk supplement til den daglige tandbørstning

Mundskyl er et rigtig godt supplement til den daglige tandbørstning. Med mundskyl kan du rense munden for bakterier og dermed kan du reducere risikoen for dårlig ånde eller tandproblemer. Mundskyl er dog ikke beregnet på at skulle erstatte tandbørsten, så det er ikke nok, at du skylle munden i mundskyllevæske.

Hvornår skal du anvende mundskyl?

Du kan anvende mundskyl i en kortere periode af gangen med henblik på at opnå friskere ånde, eller hvis du har fået foretaget en tandoperation, så kan mundskyl være en ideel måde at rense munden på. Mundskyl er ikke beregnet til at synke, da det kan indeholde skrappe stoffer, og derfor skal du huske at spytte mundskyl ud igen, når du har gurglet og skyllet munden. Det er individuelt, hvor stort behovet er for mundskyl, men en meget god tommelfingerregel er, at du kan anvende mundskyl to gange om dagen mellem tandbørstningerne. Mundskyl giver dig en oplevelse af, at du har en ren mund og sund tandhygiejnen. Effekten af mundskyl opnås øjeblikkeligt, når du anvender produktet, og du vil have en ren mund, indtil du næste gang spiser eller drikker noget.

Hvilke typer af mundskyl findes der?

Du kan vælge mundskyld, som indeholder flour, og som har en forbyggende effekt på huller i tænderne. Du kan anvende denne type mundskyl som et supplement til almindelig tandpasta, der også indeholder flour. Får du anbefalet mundskyl som klorhexidin eller hextril af din tandlæge, så skal du kun anvende produktet i en kortere periode, da væsken kan misfarve dine tænder og tunge. Har du brug for gode råd og vejledning i forbindelse med valg af tandbørstning, kan du altid spørge din tandlæge eller spørge på apoteket, hvor du kan få hjælp af professionelle fagfolk. Det er også altid en god idé at læse brugsanvisningen grundigt, før du anvender mundskyl.

Foto: 644921515

Hvor kan du købe mundskyl?

Mundskyl kan købes i supermarkeder, på apoteker eller i online helsebutikker, og der er ofte penge at spare, når du handler online. Har din tandlæge anbefalet dig at bruge en bestemt type mundskyl, bør du selvfølgelig lytte til det gode råd, men ellers kan du vælge frit mellem forskellige typer af mundskyl, hvis du f.eks. gerne vil have en mundskyl, der giver frisk ånde. Der er ofte gode tilbud at finde, når du handler online, og fordelen ved at handle i netbutikker er, at du kan gøre det døgnet rundt, og så får du din mundskyl leveret direkte til døren.

 

Flere Nyheder