Meget mere om snørebånd

16 august 2018 Anders Lundtang Hansen
Meget mere om snørebånd

Et par gode sneakers, nogle gode ruskindsstøvler, et par vinter-boots, kondisko eller en helt anden type. Hvad kendetegner størstedelen af disse sko?

Om de så har et flot design, er dyre eller billige, masseproduceret eller kreeret i lille oplag, så bliver mange af dem tilpasset foden ved, at man binder et par snørebånd sammen over dem.

Man kan selv bestemme, hvor stram skoen skal være, hvordan man vælger at indsætte snørebåndet i holderne, så man eventuelt kan danne et symmetrisk eller asymmetrisk mønster, og så findes snørebånd i mange forskellige farver.

Ovenstående information overrasker dig nok ikke, for du har nok ejet et par sko eller mange, hvor de er blevet holdt sammen og lukket til med et par snørebånd i forskellige længder. Du ved sikkert nok, at de snørebånd, man bruger til et par kondisko, slet ikke går sammen med de sko, man bruger til jakkesættet.

Men der eksisterer faktisk en hel del flere slags snørebånd på markedet, end du måske lige gik og vidste – eller som du måske havde glemt alt om.

Apropos at glemme, hvis du var barn i 1990’erne, så vil du måske kunne nikke genkendende til beskrivelsen af disse snørebånd: Kan du huske spiralsnørebånd? De lignede mere eller mindre gamle telefonledninger, var i pangfarver og umanerligt lange, så man kunne sno dem om sig selv mange gange og se dem hoppe rundt som fjedre, når man bevægede sig.

Men vidste du også, at der findes snørebånd, som er specifikt designet til støvler, andre til sportssko og nogle endda, der fungerer som reflekser, hvilket er smart at give børnene på på vej til skole en vintermorgen eller til ham og hende, der kan lide at løbe aften- eller morgenture med musik i ørene.

Men ved du hvad, det allerbedste er? Du kan købe alle disse former for snørebånd og flere til – endda de sagnomspundne spiralsnørebånd! – hos Nordiclaces.dk til en go penge samt en masse tilbehør.

Det er praktisk talt en snørebåndshimmel derinde – tjek det selv ud via linket ovenover.

Flere Nyheder