Lidt om kjoler gennem tiden

19 august 2018 Anders Lundtang Hansen
Lidt om kjoler gennem tiden

Kjoler har gennem tiden både været et symbol på det feminine, men så sandelig også som repræsentant for det undertrykkende.

For flere hundrende år siden, var der ikke grænser for, hvordan adelen og det bedre borgerskab forsøgte at overgå hinanden i at udsmykke deres koner med de mest prangfulde klædedragter af nogle gigantiske kjoler, som ofte var mere pæne at kigge på, end de var praktiske at gå i.

Som med så mange ting har moden skiftet gennem tiden, og den lunefulde mode bliver ofte kædet sammen med kvindekjolerne, da mange mennesker forbinder mode med kvindetøj, som derfor også er kjoler.

Det er til dels rigtigt, men da vi kom op i 1960’erne, hvor kjolerne efterhånden var blevet mere praktiske at gå i, men stadig var meget flotte at kigge på, blev kjolerne forbundet med en kategorisering af det at være kvinde, hvor tidstendensen netop var, at der skulle være ligestilling mellem kønnene.

Derfor iførte kvinderne sig efterhånden de samme beklædningsgenstand som dem, mændene havde på, hvorfor man ofte dengang kunne se kvinder i mandebukser, selvom nederdele også var gået hen og blevet populære hos kvinderne.

Det eksemplificerer en anden tendens, der er sket med kjolerne: De er blevet mere afslørende.

Før i tiden blev det betragtet som – mildt sagt – uartigt blot at fremvise ankler under sin kjole. Nu er det ikke umoderne, at man på den røde løber ved eksklusive arrangementer ser kvinder, der ifører sig gennemsigtige kjoler, så intet er overladt til fantasien.

Efter al den snak om kjoler, er du måske begyndt at overveje, om du skulle supplere din garderobe med nye kjoler, eller måske endda skifte dem alle sammen ud?

Så kan du på vejen slå et smut forbi WEIZ.dk, hvor de har et stort lager med smagfulde kjoler, nederdele, buksedragter og mange flere ting til den stilfulde kvinde.

Der er helt sikkert også noget til dig her!

 

Flere Nyheder