Hold huden sund med økologisk hudpleje

20 december 2017 Astrid Pedersen
Hold huden sund med økologisk hudpleje

Som kvinde er man yderst bevidst om, hvorledes eens hud tager sig ud. Kvinders hud er ikke nær så tyk i overfladen som mænd, og vi er derfor – uretfærdigt nok – endnu mere udsatte for tidligt i livet af udvikle rynker, fine linier, og øvrige aldringstegn så som pigmentforandringer og slap hud. Dertil kommer, at vi med årstidernes skiften oplever mange problemer med huden – især om vinteren er huden særligt udsat, da den kolde og tørre luft kan forårsage udtørring og karsprængninger, hvilket igen bidrager til, at huden ser ujævn og usund ud. Og om sommeren er det vigtigt at beskytte huden mod solens stråler, da disse forårsager rynker og pigmentpletter, og i værste fald kan føre til kræft i huden.

Hold huden fugtmættet og elastisk med økologisk hudpleje

Du bruger sikkert allere fugtighedscreme eller dagcreme, evt. en underliggende serum eller olie i de perioder, hvor din hud er særligt tør eller sart. Og det er også fornuftigt at pleje sin hud på daglig basis. Men er du opmærksom på, hvad din hudpleje består af? Huden er ikke blot en passiv barriere mellem vore organer og omverdenen. Huden er kroppens største organ, og vi indoptager dagligt mange stoffer gennem huden – stoffer, som kommer til at indgå i kroppens kredsløb, og som kan forårsage skader på alt fra vores immunforsvar til vores reproduktive system.

Lagerfoto-id: 84432868

Derfor er det vigtigt, at du sikrer dig, at den creme, olie eller serum, du smører i ansigtet og evt. på kroppen, er baseret på økologisk dyrkede råvarer, således at du begrænser mængden af kunstige tilsætningsstoffer, parfumer, parabener og ftalater, som kommer i berøring med din hud. På den måde kan du minimere risikoen for at udvikle kontaktallergi, og du undgår at udsætte dig selv for hormonforstyrrende stoffer, som i værste fald kan påvirke din fertilitet.

Du kan kigge efter mærkerne EcoCert, Svanen, EU’s blomst, Den Blå Krans eller USDA Organics, hvis du vil være sikker på, at dine hudpleje produkter er økologiske.

 

 

Flere Nyheder