Grey hair – en strålende hårtrend

26 december 2017 Astrid Pedersen
Grey hair - en strålende hårtrend

Indtil for relativt nylig var gråt hår noget, man prøvede at undgå. De fleste kvinder over en vis alder får grå hår – først enkelte, spredte hårstrå, som så bliver til flere og flere. Og mindre formuer er blevet kastet efter hårfarve og skyllefarve samt møjsommelige frisør behandlinger som for eksempel striber eller reflekser, for at camouflere de grå stænk og holde dette synlige alderstegn fra livet.

Men inden for de seneste år er der sket en overraskende udvikling: Gråt hår er pludselig blevet trendy og smart, og tendensen er ikke til at overse i Hollywood hvor diverse A listere sporter det grå look – heriblandt Kylie Jenner, Zosia Mamet, Cara Delevingne, Kim Kardashian, Rihanna og Kate Moss. Herhjemme har vores egen superliga frisør Gunn-Britt i mange år været ambassadør for den stilfulde og velplejede Grey Hair stil, og har inspireret kvinder i alle aldre til at slippe de grå lokker fri og leve med dem i stedet for at modarbejde dem.

Giv dine sølvstriber den rette pleje og få smukt hår

Hvis dit hår er begyndt at gråne i toppen, er der ingen vej tilbage. Du kan vælge imellem at dække de grå hår med farve (hvilket ikke altid falder lige heldigt ud) eller være åben over for den forandring, der er ved at ske. Og det kan sagtens lade sig gøre at have et smukt og sundt look, selvom din hårfarve og –struktur har ændret sig. Netop det med strukturen kan være svært at komme om ved. De fleste, som har fået grå hår, har oplevet, at de grå hår er lidt grovere og mere stride.

Samtidig har gråt hår en tendens til at blive gulligt, hvilket ikke er særlig kønt. Derfor kræver det særlige plejeprodukter – for eksempel shampoo, balsam og hårkur, gerne med blåt eller violet pigment – at holde det grå hår i en smuk, kold nuance. Og gråt hår er, i lighed med allle andre farver hår, smukkest, når det fremstår velplejet og sundt.

Lagerfoto-id: 501884563

Få det kølige og elegante grå look med hårfarve

Også selv om du endnu ikke har nået et modenhedsniveau, hvor de smukke sølvstænk opstår fra naturens hånd, kan du sagtens være en del af den smarte supertrend. Er du i forvejen blond, skal der ikke så meget til for at tone dit hår, så det får det eftertragtede sølverne skær.

Er dine lokker fra naturens hånd mærke, bør du få det affarvet og tonet hos en professionel frisør – og ligesom affarvet hår i almindelighed kræver en del fugtgivende pleje, skal du være opmærksom på, at dit nygrånende hår ikke tørrer ud – ingen kan være tjent med pulverhekse-looket.

God fornøjelse med dit Grey Hair eventyr!

Flere Nyheder