Find de rette dufte og parfumer, som kan fremhæve din personlighed

20 december 2017 Astrid Pedersen
Find de rette dufte og parfumer, som kan fremhæve din personlighed

En kvindes duft er lige så betydningsfuld for hendes personlige brand, som hendes frisure, tøjstil, valg af smykker, sko og øvrige accessories. Duften sætter prikken over i’et i det perfekte outfit, og taler til den sans, vi suverænt bruger mest, når vi vælger partner: Lugtesansen.

Næsen er den direkte adgang til alle de undebevidste signaler, der sendes fra hjernen til kroppen. Og lugtesansen er meget umiddelbar, med lynhurtig respons. Når vi snuser til noget ubehageligt, vil vi uvilkårligt trække os tilbage og fjerne os fra det lugtende objekt. En behagelig duft vil derimod få os til at ønske, at vi kan komme tættere på objektet. En god parfume, som spiller optimalt sammen med din egen naturlige kropsduft, vil altså kunne få andre mennesker til at ønske at tilbringe tid i dit nærvær. Dette har selvsagt sine fordele i stort set alle sociale situationer – fra jobsamtalen til date aftenen.

Hvorfor skal jeg bruge parfume?

”En kvinde uden parfume er en kvinde uden fremtid”, skal den ikoniske Coco Chanel have udtalt. Og selv om det kan virke en anelse fatalistisk, er der et gran af sandhed i det. Din duft skal, i kombination med dit øvrige udtryk, sende et signal til omverdenen om, hvem du er, og forstærke og underbygge din identitet.

Derfor er det vigtigt, at du bruger tid på at udvælge den parfume, som passer til dig. Ikke alle kan bære de helt tunge dufte, og det samme gør sig gældende for de lette og blomsteragtige. Og hvis du ikke er 100% klar over, hvilken type, du er, bør du finde ud af det, inden du investerer i en dyr parfume. Det er slet ikke sikkert, at den parfume, som får din veninde til at dufte blidt af vanilje og lavendel, klæder dig på samme måde.

Lagerfoto-id: 291264980

Hvordan vælger jeg den rette duft?

Du bør derfor udvælge en fem seks dufte, som du umiddelbart godt kan lide. Dem kan du for eksempel finde i et stormagasin eller hos materialisten. Påfør parfumen i nakken lige bag øret, uden at gnide, og lade den så sidde på resten af dagen.

I løbet af et par timer vil duften udvikle sig – topnoterne vil fordufte, og hovedduften træde tydeligere frem. Hvordan den vil fremtræde, hænger i høj grad sammen med din krops kemi.

Hen under aften kan du få en veninde til at hjælpe med at bedømme, om dette er duften for dig. Hvis ikke, kan du gentage eventyret med den næste parfume i rækken dagen efter.

God parfumejagt!

 

Flere Nyheder