Få blød og smidig hud med kropsolie

13 november 2017 Astrid Pedersen
Få blød og smidig hud med kropsolie

Huden er kroppens største organ – og lige som andre organer, kan den i perioder mangle vigtige næringsstoffer, og dermed komme ud af balance. Og det vil den gøre opmærksom på ved at reagere med udslæt, eksem eller tørhed.

Især i vinterhalvåret har vi, der er bosiddende på den nordlige halvkugle, tendens til at udvikle tør hud på kroppen og i ansigtet. Vinteren byder å meget tør luft, som i kombination med kulden kan tørre huden ud. Og lever du generelt fedtfattigt, er det ikke sikkert, at huden får den rette ”smøring” indefra, og vil derfor hurtigt blive tør og ru i overfladen.

Kropsolie – det fede alternativ til creme

Hvis din hud først er tørret godt og grundigt ud, kan den sandsynligvis ikke optage body lotion og andre typer creme, du smører på den, og dermed heller ikke få glæde af de næringsstoffer, som måtte findes deri. Creme og lotion vil blot lægge sig som en film oven på hudens overflade, og med tiden blive tørret af i dit tøj. Dt er således spild af penge at investere i dyre cremer, hvis du oplever tør hud.

Lagerfoto-id: 538629076

Du kan i stedet forsøge dig med en kropsolie. Olie har den fordel frem for creme, at den trænger lettere ned igennem de øverste hudlag, og huden får lettere ved at optage næringen fra olien. Hvis du vil gøre det endnu lettere for huden at få glæde af olien, kan du anvende en hampehandske, en god exfolierende body scrub eller give huden en tørbørstning inden du påfører kropsolien. Alle tre ting styrker blodomløbet i huden og fjerner de døde og afstødte hudceller, så huden bliver mere modtagelig.

Kropsolie bør arbejdes godt ind i huden ved massage. Ideelt bør du ikke iføre dig tøj før olien er trængt godt ind i huden – og du bør i alle tilfælde kun gå i tøj, som huden kan ånde igennem.

Hvilken type kropsolie skal jeg vælge?

Der findes mange typer krosolier på markedet, til varierende priser og forskellige formål. Hvis din hud er meget tør, bør du gå efter en kropsolie med et højt indhold af hybenkerneolie, mandelolie eller arganolie. Disse tre typer olie er fede og lækre, og er desuden kendetegnet ved et højt indhold af E-vitamin – et af de vigtigste næringsstoffer for huden. Du bør gå i en stor bue uden om parfumerede olier, da den tørre hud er meget sart, og du risikerer at udvikle en allergisk reaktion.

Allerede efter få påføringer af kropsolie bør du kunne mærke en stor forskel. Hvis din hud fortsat er tør, kløenede og irriteret, bør du rådføre dig med din læge om, hvorvidt der er tale om almindelig tørhed, eller om du har en form for allergi.

 

Flere Nyheder