En sund og nem hudplejerutine – sådan gør du

20 december 2017 Michelle Løhde Nielsen
En sund og nem hudplejerutine - sådan gør du

Skønhedsverdenen er noget af en jungle at finde rundt i – især når det kommer til hudpleje. Der er et diverse udvalg af cremer, renseprodukter, ansigtsmasker, serummer og meget mere. Det store udvalg gør det svært at navigere rundt i, hvad der egentlig er nødvendigt for din hud. Alle produkter forsøger naturligvis at sælge dig idéen om, at lige netop deres produkt er livsnødvendigt, men det er det ikke nødvendigvis. Vi har lavet en nem og overskuelig guide til en sund hudplejerutine, der hverken er tidskrævende eller besværlig. 

Billed ID: 450489106

Få en sund hudplejerutine 

1. Rens huden

Dette er et af de vigtigste trin i en god hudplejerutine, hvis du vil have en sund og strålende hud. Det vigtigste er, at du får gjort det om aftenen, så huden bliver renset og gammel makeup bliver fjernet. Det er lidt en smagssag, om du også vil gøre det om morgenen – her kan du evt. nøjes med lidt vand. Vælg gerne en mild og uparfumeret ansigtsrens, så din hud ikke bliver irriteret.

2. Eksfolier 

Det er vigtigt, at du også får fjernet de døde hudceller, så din hud får en dejlig glød. Brug en mild ansigtsscrub med små korn eller en mild kemisk eksfoliering. Gør det 1-2 gange om ugen og mærk en kæmpe forskel. 

3. Fugt

Vælg en god dagcreme der passer til din hudtype – spørg gerne en kosmetolog til råds eller få rådgivning i skønhedsafdelingen, hvis du er i tvivl om hvilken hudtype, du har. Vælg gerne en dagcreme med solfaktor, så du også beskytter din hud mod solens stråler. Det er også en god idé at anskaffe sig en god natcreme, der kan hjælpe huden med at genopbygge sig om natten – her skal du dog vælge en uden solfaktor, da det ellers kan gå ind og irritere din hud. 

4. Ekstra forkælelse 

Nu bevæger vi os over i de produkter, der ikke er livsnødvendige for din hud. Men hvis du gerne vil forkæle din hud ekstra meget, så kan du eksempelvis overveje at investere i en lækker øjencreme for at mindske de små rynker eller måske en god ansigtsmaske, der passer til din hudtype. En ansigtsserum er også god, hvis du vil give din hud et ekstra boost. 

Flere Nyheder