Eau de parfum, eau de toilette og eau de cologne – hvad er forskellen?

13 november 2017 Michelle Løhde Nielsen
Eau de parfum, eau de toilette og eau de cologne - hvad er forskellen?

Har du nogensinde stået i parfumeafdelingen og ledt efter en duft, hvor du så bliver stillet spørgsmålet: “Skal det være eau de toilette eller eau de parfum?” En duft er nemlig ikke bare en duft, men hvad er forskellen så, og hvilken en skal man vælge? Vi har kigget Matas over skulderen og kigget i deres parfumeguide, så du kan lære de forskellige dufte bedre at kende. 

Billed ID: 391237387

Hvad er eau de parfum?

Helt grundlæggende er forskellen et spørgsmål om mængden af duftolier. Her er eau de parfum en relativ koncentreret duft, da den indeholder 10-20 % duftolier. Det betyder, at den ofte holder hele dagen, og så behøver man ikke at bruge så meget af gangen, da den er forholdsvis kraftig i duften. En godt tip er at spare lidt på den til hverdag og så være lidt mere gavmild, når du skal til fest.

Få det optimale ud af din parfume ved at putte den på de steder, hvor din puls slår kraftigt – eksempelvis på kravebenet, mellem brysterne eller på håndleddene. Varmen fra pulsen forstærker nemlig duften.

Hvad er eau de toilette?

Eau de toilette er knap så koncentreret som eau de parfum, da den i stedet indeholder 5-15 % duftolier – det betyder dog også, at prisen er lidt mere overkommelig. Den er langt mere afdæmpet og egner sig godt som en hverdagsduft, hvor man gerne vil dufte lidt mere diskret. Duften på en eau de toilette aftager dog efter et par timer, da styrken er lav, og det er derfor en god idé at have den med i tasken. Her kan skal du ikke være bange for at spraye dig et par gange – der skal meget til for at dufte for kraftigt. 

Udover eau de parfum og eau de toilette, så findes der også eau de cologne, hvor mængden af duftolier er nede på 2-5 %. Den er derfor også ret afdæmpet og god, hvis man ønsker en mere diskret duft. Derudover er den billigere og bruges ofte som et alternativ til aftershave af mænd. 

Hvis du har lyst til at vide endnu mere, så klik ind på https://www.matas.dk/stories-parfumeguide-hvad-er-forskellen

 

Flere Nyheder