Drømmer du om lige tænder?

06 januar 2021 Camilla Skøtt
Drømmer du om lige tænder?

Er du træt af at skjule dine tænder bag hænderne, når du smiler, så er det måske på tide at overveje en tandretning. Og hvis du ikke kan overskue at bære de traditionelle togskinner, så læs med her – måske er Invisalign noget for dig.

Har du aldrig hørt om Invisalign? Så tager vi den lige helt fra bunden; vi starter med navnet. Invisalign er sammensat af de to engelske ord “Invisible” og “align,” der henholdsvis betyder “usynlig” og “at sætte noget på en lige linje” – og det er præcis, hvad Invisalign er. En usynlig bøjle der retter dine tænder, så de sidder helt lige efter endt behandling.

Usynlig? Jep. Den er god nok. Eller. Usynlig er selvfølgelig så meget sagt, for det er den naturligvis ikke. Men mere eller mindre usynlig. Den gennemsigtige plastikskinne, der bruges til at rette tænderne med, bliver produceret med udgangspunkt i din præcise tandstilling, og dermed passer skinnerne perfekt, og de er nærmest usynlige for omverdenen – i hvert fald skal folk meget meget tæt på dig, hvis de vil se den.

Er Invisalign for alle?

Som udgangspunkt er Invisalign et koncept, der kan bruges af alle, som ønsker at få rettet tænderne. Om du er barn, ung, voksen eller gammel. Som barn kan det være forbundet med brugerbetaling at vælge Invisalign som bøjle, mens det som ung mellem 16-18 år er muligt at få dækket omkostningerne hundrede procent.

Er du voksen, kommer du ikke udenom at betale for tandretningen, og prisen ligger som regel et sted mellem 20.000 og 45.000 kr. Det afhænger af kompleksiteten af din behandling. Har du ikke så mange penge på én gang, tilbyder langt de fleste tandklinikker en fleksibel betalingsordning, hvor du afdrager fra måned til måned, så det bliver mere overskueligt at få dit drømmesmil.

Vil du høre mere om Invisalign, kan vi anbefale, at du får en forundersøgelse hos din lokale Invisalign-behandler.

Flere Nyheder