De smukke og gådefulde diamanter

26 juli 2020 Lotte Hindsberg

Få ting og slet ingen ædelstene er så populære og omgivet af så meget mystik som diamanterne. Det er en ædelsten der har været kendt i årtusinder og der er fundet diamanter i både Indien og Australien, men det var først da man i midten af det 19ende århundrede fandt store forekomster i det sydlige Afrika, at diamanten blev tilgængelig for menigmand. Det er også her de fleste diamanter i dag kommer fra.

Det er dog ikke alle diamanter fra området der må sælges og købes. Det internationale samfund har vedtaget at diamanter fra konfliktområderne, hvor de ofte er blivet brugt til at finansere borgerkrige er ulovlige at sælge og købe. Det er muligt for eksperter at se hvor de forskellige diamanter kommer fra. Carat diamanter er et af de butikker du i Danmark kan købe mange flotte og smukke smykker med diamanter og andre ædelstene.

De smukke diamanter fra Sydafrika

Selv om man først fandt ud af at der var masser af diamanter i den Sydafrikanske muld i midten af det 19ende århundrede, fandt man allerede 50 år senere den diamant der indtil videre er vurderet til at være verdens største diamant. Det var en diamant på 3106 carat. Til sammenligning er diamanter på 1 carat både store og sjældne. Den størrelse der ofte bruges i enstensringe er på 0,1 eller 0,2 carat.

Desværre mente man ikke, at der ville være en køber til en så stor diamant, så et par få år senere valgte man at kløve diamanten og ud af den fik de 105 mindre diamanter. Den største kaldes Afrika Stjerne på 540,2 carat og den er i dag en del af de engelske kronjuveler.

Diamanter kommer i stort set alle farver, men de farvede diamanter er så sjældne at man kun finder 1-5 stykker om året. Du kan finde blå, røde, lyserøde og gulediamanter.

Flere Nyheder