Beskyt din hud med økologisk makeup

13 november 2017 Astrid Pedersen
Beskyt din hud med økologisk makeup

De fleste kvinder bruger makeup i større eller mindre omfang. Hvis du tilhører dem, der bruger makeup til daglig, bør du overveje, om den foundation, du bruger på din hud, og om de produkter, du bruger til dine øjne – øjenskygge, eye liner, Khôl-stift eller mascara – indeholder stoffer, som kan være allergifremkaldende eller måske hormonforstyrrende. Når du udsætter din hud for den påvirkning i flere timer hver dag, kan det have alvorlige konsekvenser. Du kan udvikle kontakt-eksem, hvilket kan betyde, at du aldrig mere vil kunne anvende makeup eller creme på din hud uden at få udslet. Og i allerværste fald kan hormonforstyrrende stoffer i makeup påvirke din anatomi, og måske endda din fertilitet.

Derfor er det vigtigt, at du vælger makeup, som så vidt muligt er fri for for eksempel parabener og ftalater. Og med økologisk makeup er du helt sikker på at få produkter, som er helt fri for den farlige kemi.

Er økologisk makeup sundere end almindelig makeup?

Det er vigtigt altid at holde sig for øje, at blot fordi et produkt er fremstillet af 100% økologiske og naturlige råvarer, er det ikke ensbetydende med, at du er helgarderet mod allergiske reaktioner. Det betyder blot, at der ikke er tilsat syntetiske produkter, som påviseligt er skadelige – og at de råvarer, produktet er fremstillet af, er produceret uden brug af sprøjtegifte og lignende – og, for det meste, uden brug af dyreforsøg. Økologisk makeup er desuden underlagt skarp kontrol for at sikre, at det, du kommer på huden, er så uskadeligt som overhovedet muligt.

Lagerfoto-id: 398872870

Hvor kan jeg købe økologisk makeup?

I takt med at bevidstheden om, at det ikke er ligemeget, hvad man smører i ansigtet på daglig basis, er økologisk makeup blevet meget populært. Du kan således købe økologisk makeup i et væld af online shops, for eksempel netspiren.dk, rawmakeup.dk og pureshop.dk.

 

Flere Nyheder